OADOR 50 MG 90 TABLET

GLUCOBAY 100 mg 90 tablet

GLUCOBAY 50 mg 90 tablet

GLYNOSE 100 mg 30 tablet

GLYNOSE 100 mg 60 tablet

GLYNOSE 100 mg 90 tablet

GLYNOSE 50 mg 30 tablet

GLYNOSE 50 mg 60 tablet

GLYNOSE 50 mg 90 tablet

OADOR 100 mg 30 tablet

OADOR 100 mg 90 tablet

OADOR 50 mg 30 tablet

OADOR 50 mg 90 tablet

Etkin Maddeler

Akarboz

Akarboz, tip 2 diyabetli hastalarda kan şekeri düzeylerini kontrol etmek için kullanılır. Akarboz bazen insülin veya diğer diyabet ilaçları ile birlikte kullanılır.
Tip 2 diyabetli erişkinlerde kan şekeri kontrolünü iyileştirmek için diyet ve egzersizle birlikte kullanılır.
Akarboz, anti-diyabetik bir ilaçtır. Kompleks şekerleri glikoz gibi basit şekerlere parçalamaktan sorumlu bağırsak enzimlerini inhibe eder. Bu, kan şekeri seviyelerinin yemeklerden hemen sonra çok yükselmesini önler.

Uzman Tavsiyesi

Akarboz için uzman tavsiyesi

  • Akarboz, kan şekerini kontrol etmek ve uzun süreli komplikasyonları önlemek için diğer diyabet ilaçları ile birlikte kullanılır.
  • Akarboz ile birlikte düzenli egzersiz yapmaya, sağlıklı beslenmeye ve diğer diyabet ilaçlarınızı almaya devam etmelisiniz.
  • Akarboz, yemek sonrası kan şekeri seviyenizi düşürür. Bu nedenle yemeklerden önce alınmalıdır.
  • Mide ağrısı, gaz ve ishal gibi yan etkiler tedavinin ilk birkaç haftasında ortaya çıkabilir, ancak zamanla iyileşir.

Soru ve Cevaplar

S. Akarboz hipoglisemiye neden olur mu?

Akarboz, glikoz düşürücü etkisi olmasına rağmen tek başına hipoglisemiye neden olmaz. Bununla birlikte, diğer antidiyabetik ilaçlar veya insülin ile birlikte verildiğinde kan şekeri seviyelerinde hipoglisemik aralıkta bir düşüş meydana gelebilir. Böyle bir durumda, dozunuzu buna göre değiştirebilecek doktorunuza danışın.

S. Akarboz neden gaza neden olur?

Akarboz, kolonda sindirilmemiş karbonhidratların birikmesine neden olan karbonhidratların sindirimini bloke eder. Biriken karbonhidratların bakteriyel fermantasyonu bağırsak gazına neden olarak şişkinliğe ve karın ağrısına neden olur.

S. Akarboz ishale neden olabilir mi?

Evet, ishal Akarboz’un yaygın bir yan etkisidir. Ancak, bu herkesi etkilemez. Ev şekeri (şeker kamışı) gibi karbonhidrat içeren herhangi bir yiyecek ishale ve şiddetli karın ağrısına neden olabilir. İshal devam ederse veya şiddetli hale gelirse, derhal doktorunuza başvurun.

S. Akarboz ne zaman alınmalıdır?

Akarboz yemeklerle birlikte alınmalı ve bütün olarak su ile yutulmalı veya ilk ağız dolusu yemekle birlikte çiğnenmelidir. Akarboz’un başlangıç ​​dozu genellikle günde iki defadır. Doz daha sonra kademeli olarak günde üç kez artırılır.

S. Akarboz’u almayı unutursam ne olur?

Bir doz Akarboz almayı unutursanız, kaçırdığınız dozu öğün aralarında almayınız. Planlanan dozu ve öğünü bekleyin ve tabletlerinizi reçete edildiği şekilde almaya devam edin. Unuttuğunuz tabletleri telafi etmek için dozu iki kez almayınız.

S. Önerilen dozdan daha fazla Akarboz alınırsa ne olur?

Akarboz’un önerilen dozundan fazlasını alırsanız, gazda (gaz birikimi), ishalde ve karın rahatsızlığında geçici artışa neden olabilir. Sonraki 4-6 saat boyunca karbonhidrat içeren yemek ve içeceklerden kaçınılması önerilir.

S. Akarboz’u kimler almamalıdır?

Akarboz, alerjisi olan, ciddi karaciğer hastalığı olan veya bağırsak iltihabı veya ülserasyonu (örneğin Crohn hastalığı) olan hastalarda kaçınılmalıdır. Akarboz kullanımı ayrıca bağırsak tıkanıklığı olan hastalarda (kramp ağrısı, kusma, kabızlık ve gaz eksikliği) kısıtlanmalıdır. Ek olarak, büyük bir fıtığı veya yiyeceklerin uygun şekilde sindirilmediği veya emilmediği bağırsak hastalığı olan hastalar Akarbozdan kaçınmalıdır. Bununla birlikte Akarboz hamile veya emziren kadınlar tarafından kullanılmamalıdır.

S. Önerilen dozdan daha fazla Akarboz alınırsa ne olur?

Akarboz’un önerilen dozundan fazlasını alırsanız, gazda (gaz birikimi), ishalde ve karın rahatsızlığında geçici artışa neden olabilir. Sonraki 4-6 saat boyunca karbonhidrat içeren yemek ve içeceklerden kaçınılması önerilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir