Sirtfood Diyeti Nedir?: Nasıl Yapılır ve Neler Yenir, Zararları Nelerdir?

Sirtfood diyeti, iki aşamaya ayrılarak üç hafta sürer. Şimdi, her bir aşamanın nelerden oluştuğunu öğreneceksiniz.

Sirtfood Diyetinin Aşamaları

Sirtfood diyetinin I. Aşaması

İlk üç günün başlangıç hedefi, tüketimi günde toplam 1000 kalorinin altına düşürmektir. Bunun için günde üç kez maydanoz, karalahana, roka, kereviz, yeşil elma, limon suyu ve matcha yeşil çay ile yapılan yeşil meyve sularının içilmesi önerilir.

Ayrıca tavuk veya hindi bazlı bir yemek ve diğer Sirt yiyecekleri tavsiye edilir.

Daha sonra, takip eden dört gün içinde, daha önce açıklandığı gibi iki meyve suyu ve yağsız et, meyve, sebze, zeytinyağı, fındık, karabuğday veya diğer Sirt gıdalarına dayalı iki öğün alınarak kalori alımı 1500’e çıkarılır.

Sirtfood diyetinin II. Aşaması

İki hafta süren ikinci aşamada, kilo vermeye devam etme hedefine ulaşmak için günde en az bir yeşil smoothie ve Sirt listesinden üç öğün yemek yapılarak tüketilen gıda miktarı artırılır.

Daha açık olan bu aşamada meyve, sebze, bitter çikolatayı farklı sunumlarda, örneğin kakao lifli içecek gibi tüketebilirsiniz.

Tabii ki, bir miktar serbestliğe izin verilirken, porsiyonlar dengeli olmalı ve aşırı işlenmiş gıdalardan kaçınmak önemlidir.

Sirtfood Diyetini Zararları

Bu beslenme planının aynı sağlık alanında savunucuları ve kötüleyicileri var. Ünlüler üzerinde yarattığı etkiden dolayı kamusal alana sıçradı, ancak bu mucizevi diyetin eleştirel sesleri çok fazla.

Bir yandan beslenme alanındaki bazı otoriteler, ilk hafta minimum kalori tüketimi nedeniyle kilo verseniz bile, bu kilo kaybının zamanla devam etmediğini açıkladı.

ÖNEMLİ: Ek olarak, düşük kalori alımı, fiziksel egzersizle birleştiğinde kansızlığa ve bayılmaya neden olabilir.

Başka bir beslenme uzmanı grubu, günlük daha fazla kalori alınmasının önerildiği diyetin ilk üç gününde 1.000 kalorilik çok düşük bir kalori kısıtlaması olarak gördükleri şeyle ilgili endişelerini dile getiriyor. Ayrıca tek bir planın her bireyin ihtiyacına göre uyum sağlayıp sağlayamadığı sorgulanmaktadır.

Son olarak, diğerleri vücuda sağlanan besinlerin sınırlandırılmasına karşı çıkıyor. Yeşil meyve sularına öncelikli enerji kaynağı olarak dahil edilerek sağlıklı ve dengeli beslenme sağlanmadığını belirtiyorlar. Öte yandan çikolata, kırmızı şarap ve kahve tüketimi teşvik edilerek yeni bağımlılıklar oluşturabileceği endişesi hakim.

Gerçek şu ki Sirtfood diyeti, özellikle birçok sanatçının sevgilisi olduğu için, hakkında çokca konuşuluyor.

Sonuç

“Evrensel” diyetler yoktur, her insanın farklı faktörleri vardır ve bir diyetin birçok insan için geçerli olması için birçok varyantı vardır.
Kalorileri azaltmak insan sağlığına zararlı olabilir, vücudumuzun düzgün çalışması ve olası hastalıklardan korunmak için hepimizin beslenme gereksinimleri (vitamin, mineral, karbonhidrat, protein ve yağ miktarı…) vardır.
“Şok” hale gelen diyetler tehlikeli olabilir. Egzersiz ve dinlenme ile birlikte iyi, çeşitli ve dengeli bir diyet en iyi “çözümdür”. “Agresif” diyetler doğru yol değildir, ideal olan, sağlıklı bir kiloyu koruyabilmek için hayatımızdaki alışkanlıkları değiştirmektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir