Etkilediği Bölgeye Göre Baş Ağrısının Türler ve Nedenleri

Etkilediği Bölgeye Göre Baş Ağrısının Türler ve Nedenleri
Etkilediği Bölgeye Göre Baş Ağrısının Türler ve Nedenleri

Baş ağrıları yaygın bir tıbbi durum türüdür. Sinüs enfeksiyonları, ateş, gerginlik, kulak ağrıları ve doğum günleri dahil olmak üzere bir dizi faktörden kaynaklanabilir. Çoğu insan hayatlarının bir döneminde baş ağrısı yaşamıştır. Bununla birlikte, birçok insan ne tür baş ağrıları yaşadıklarını bilmiyor. Bunun nedeni, her baş ağrısı tipinin farklı bir problemden kaynaklanmasıdır. Yaygın baş ağrısı türlerinden bazılarını anlamak, onları önlemek ve tedavi etmek için adımlar atmanıza yardımcı olabilir.

Hepimizin bildiği gibi, baş ağrıları toplumda oldukça yaygındır. En kötü durumlarda ortaya çıkarlar ve kısa sürede düzeltmeyi başaramazsak günümüzü mahvedebilirler.

Baş ağrısı hakkında konuştuğumuzda, başımızda çektiğimiz ve hemen hemen her şeyden kaynaklanabilen her türlü sürekli ağrıdan bahsediyoruz. Baş ağrısı için bu kadar geniş bir olası tetikleyici etken varken, tam olarak ağrının gerçek nedenini belirlemek bazen zordur.

Normalde, biraz aspirin alınca baş ağrısı kaybolur, ancak ne yazık ki her durumda olan bir şey değildir.

Kronik baş ağrısı çekiyorsanız veya sık sık migren yaşıyorsanız, sorunun kaynağını bulmak kabusunuzu bitirmenin anahtarı olabilir.

Bir dahaki sefere başınız ağrıdığında, çok dikkatli olun ve ağrının kaynağını bulmaya çalışın, böylece onu etkili bir şekilde ağrıyı giderebilirsiniz.

Altçene

Altçene
Altçene

Sağ gözünün arkasında sürekli baş ağrısı var. Ağrınızın çenenizden geldiğini düşünüyorsanız, diş ağrısından kaynaklanan bir baş ağrısı yaşıyor olabilirsiniz.

Bilinçsiz çene sıkma ile ilişkili birçok ağrı ve gerginlik türü olmasına rağmen, bu ağrı türü biraz farklı olabilir. Bu daha çok diş ağrısına benzer, o kadar şiddetlidir ki başınızın her yerinde hissedilebilir.

Dişlerinizden kaynaklanabilecek bir baş ağrısı yaşıyorsanız, çözüm bulmak için diş hekimine gitmeniz önerilir.

Kaşlar ve Alın

Kaşlar ve Alın
Kaşlar ve Alın

Genellikle alın bölgesinde, saç çizgisi boyunca veya kaş bölgesinde ağrı hissediyorsanız, muhtemelen tüm baş ağrıları arasında en yaygın olanlardan biri olan gerilim tipi baş ağrısı yaşıyorsunuzdur.

Bu rahatsızlık genellikle stres ve kaygı ile ilişkilidir ve bu da gün boyunca bilinçsizce bazı kasları çok fazla gergin tutmamıza neden olur. İşin tuhafı, yüz kaslarındaki gerginlik baş ağrısına neden olabilir.

Basitçe daha az stresli bir yaşam tarzı sürmek genellikle iyi bir çözümdür. Değilse, kafeinden kaçınmayı deneyin ve kaslarınızı gevşetmek için yüz masajı yapın.

Birçok insan hayatlarında gerilim tipi baş ağrıları yaşar; ancak, çok azı durumun ne olduğunu veya nasıl tedavi edileceğini biliyor.

Gerilim tipi baş ağrıları, tipik olarak, hayatınızdaki belirli aktivitelerden veya stres faktörlerinden kaslarınız gerildiğinde ortaya çıkar.

Bu baş ağrıları tipik olarak başınızın bir tarafında meydana gelir ve bazen mide bulantısı ve baş dönmesi eşlik eder. Gerilim tipi baş ağrısını tedavi ederken sakin kalmak önemlidir, böylece kaslarınızı daha fazla gererek kendinizi daha fazla üzmezsiniz. Ağrı hafifleyene kadar aktivitelerinizi sınırlamak da önemlidir, böylece durumu daha da kötüleştirmezsiniz. Kas gerginliğini azalttıktan sonra, birkaç saat dinlenmeniz gerekir, böylece başka aktivitelere başlamadan önce vücudunuzun iyileşmesi için zaman kalır.

Boyun ve Boğaz

Boyun ve Boğaz
Boyun ve Boğaz

Boyun ve boğaz sandığınızdan daha kolay baş ağrısına neden olabilir.

Boğaz ağrısı başın arkasına gidebilirken, boyun ve omuzlardaki gerilimler alına gidebilir.

Menenjit belirtisi olabileceğinden, şiddetli bir baş ağrısının eşlik ettiği boyun ve omuz sertliği hissettiğinizde dikkatli olun.

Gözlerin altında

Gözlerin altında
Gözlerin altında

Gözlerin altında ve burun çevresinde ağrı hissetmek, burun enfeksiyonu ile yaşanan en klasik semptomlardan biridir.

Gözlerin altındaki ve kaşların üstündeki alana hafifçe vurmaya çalışın. Bu bölgelerin çok yumuşak olduğunu fark ederseniz, soğuk algınlığı veya alerjiden kaynaklanan bir sinüzit vakası ile karşı karşıya olabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir