2024 yılına kadar dört HIV terapötik maddesi piyasadan çekilecek

Alman Eczacıları İlaç Komisyonu yeni hastaların HIV terapötikleri Telzir, Trizivir, Celsentri ve Tivicay’a geçiş yapılmaması gerektiğini duyuruyor. Nedeni ise üretim ve satışların durması. Güvenlik endişeleri veya üretim sorunları nedeniyle değil, ViiV Healthcare GmbH portföyünü stratejik olarak gözden geçirdiği için. Bununla birlikte, çocuklar için dozaj formları söz konusu olduğunda, piyasada kalması gereken istisna ilaçlar vardır.

ViiV Healthcare GmbH şirketi şu anda Alman Eczacıları İlaç Komisyonu aracılığıyla çeşitli HIV terapötiklerinin satışının durdurulduğunu duyuruyor. 2024 yılına kadar üretim ve dağıtımı tekrardan ayarlanacak.

  • Telzir (fosamprenavir) 50 mg/ml oral süspansiyon ve 700 mg film kaplı tabletler,
  • Trizivir (abacavir, lamivudin, zidovudin) 300 mg/150 mg/300 mg film kaplı tabletler,
  • Celsentri (maraviroc) 25 ve 75 mg film kaplı tabletler de
  • Tivicay (dolutegravir) 10 ve 25 mg film kaplı tabletler


Almanya için pazarlamanın sona ermesi, en geç 2023’ün sonunda planlanıyor.

Hastaları zamanında bilgilendirin ve geçiş yapın!
ViiV Healthcare’e göre endişelenmeye gerek yok çünkü alternatif tedavi seçenekleri artık uluslararası ve ulusal tedavi kılavuzlarında tercih ediliyor ve genellikle HIV ile yaşayan kişiler için mevcut. Almanya’da bahsi geçen dört ilacı alan hasta sayısı azalmakta ve azalmaktadır.

Bununla birlikte, Alman Eczacıları İlaç Komisyonu şimdi tedavi eden doktorları etkilenen hastalarla birlikte “alternatif bir antiretroviral tedaviye zamanında karar vermeye” çağırıyor. Bahsedilen ilaçlara geçiş artık yapılmamalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir