PANTO 40 MG 14 TABLET

PANTPAS 40 mg IV enj. toz içeren 1 flakon

PASMOL 40 mg enjeksiyonluk çözelti hazırlamak için toz (1 flakon)

PROGAS 40 mg IV enj. toz içeren 1 flakon

PROTAZ 40 mg IV enj. toz içeren 1 flakon

PROTAZ 40 mg IV enj. toz içeren 1 flakon { Hta İlaç }

PROTECH 20 mg 14 enterik kaplı tablet

PROTECH 20 mg 28 enterik kaplı tablet

PROTECH 40 mg 28 enterik kaplı tablet

PROTEPROTINUM 20 mg 28 tablet

PROTINUM 40 mg 14 tablet

PROTINUM 40 mg 28 tablet

PROTINUM 40 mg 56 enterik tablet

PROTONEX 20 mg 28 enterik kaplı tablet

PROTONEX 40 mg 14 enterik kaplı tablet

PROTONEX 40 mg 28 enterik kaplı tablet

PULCET 40 mg 14 enterik tablet

PULCET 40 mg 28 enterik tablet

PULCET 40 mg IV enjeksiyonluk çözelti hazırlamak için liyofilize toz (1 flakon)

PYLAZOL 40 mg IV enjeksiyonluk çözelti hazırlamak için liyofilize toz

STAMIC 40 mg 14 enterik tablet

STAMIC 40 mg 28 enterik tablet

ULCEZOL 40 mg I.V. enjeksiyonluk çözelti hazırlamak için toz (1 flakon)

ULCOREKS 40 mg 14 enterik kaplı tablet

ULCOREKS 40 mg 28 enterik kaplı tablet

ULSEPAN 40 mg enterik kaplı tablet (14 tablet)

ULSEPAN 40 mg enterik kaplı tablet (28 tablet)

ULSEPAN 40 mg IV enjeksiyonluk çözelti için liyofilize toz içeren 1 flakon

ZOLCER 40 mg IV enjeksiyonluk çözelti hazırlamak için liyofilize toz

ZYGOSIS 40 mg IV enjeksiyonluk çözelti hazırlamak için liyofilize toz 1 flakon

Etkin Maddeler

Pantoprazol

Pantoprazol, mide ekşimesi, gastroözofageal reflü hastalığı (asit reflü) ve peptik ülser hastalığının tedavisinde kullanılmaktadır.
Pantoprazol bir proton pompası inhibitörüdür (PPI). Midedeki asit miktarını azaltarak çalışır ve bu da aside bağlı hazımsızlığı ve mide ekşimesini giderir.
Pantoprazolün yaygın yan etkileri: İshal, Gaz, Baş ağrısı, Mide bulantısı, Kusma, Baş dönmesi, Karın ağrısı, Eklem ağrısı, Enjeksiyon yeri reaksiyonu

Pantoprazol için uzman tavsiyesi

  • Pantoprazol yemeklerden 1 saat önce, tercihen sabahları alınmalıdır.
  • İyi tolere edilen bir ilaçtır ve uzun süre rahatlama sağlar.
  • Asitliğin oluşmasını önlemek için bazı sağlıklı ipuçları:
    1. Gazlı içecekler/alkolsüz içecekler, narenciye suları, kızarmış yiyecekler, çay ve kahve gibi kafeinli içeceklerin aşırı alımından kaçının.
    2. Alkol ve sigaradan kaçının.
    3. Gece geç saatlerde veya yatmadan önce yemek yemekten kaçının.
  • Sulu ishal, ateş veya geçmeyen mide ağrınız olursa doktorunuzu bilgilendiriniz.
  • 14 gün boyunca ilacı aldıktan sonra kendinizi daha iyi hissetmezseniz doktorunuzu bilgilendirin, çünkü dikkat edilmesi gereken başka bir sorun yaşıyor olabilirsiniz.
  • Pantoprazolün uzun süreli kullanımı, zayıf kemiklere ve magnezyum gibi minerallerin eksikliğine neden olabilir. Yeterli diyetle kalsiyum ve magnezyum alımını veya bunların takviyelerini doktorunuzun önerdiği şekilde alın.
  • Doktorunuzla konuşmadan ilaç almayı bırakmayınız.
  • İdrar yapmada azalma, ödem (sıvı tutulmasına bağlı şişme), bel ağrısı, mide bulantısı, yorgunluk ve kızarıklık veya ateş gelişirse hemen doktorunuza danışın. Bunlar bir böbrek probleminin belirtileri olabilir.

Soru ve Cevaplar

Pantoprazol ne için kullanılır?

Pantoprazol, peptik ülser hastalığı, reflü özofajit veya gastroözofageal reflü hastalığı (GERD) tedavisinde kullanılır. Pantoprazol, ağrı kesici kullanımına bağlı asitliği önler. Zollinger Ellison sendromu (ZES) olarak bilinen midede aşırı asit üretimi ile ilişkili bir hastalığı tedavi etmek için de kullanılır. Midenizin ürettiği asit miktarını azaltarak çalışır ve böylece semptomlarınızı hafifletir.

Pantoprazol’ün etkisi ne kadar sürer?

2 ila 3 gün içinde daha iyi hissetmeye başlamalısınız. Pantoprazolün düzgün çalışması 4 hafta kadar sürebilir, bu nedenle bu süre zarfında hala bazı semptomlarınız olabilir.

Pantoprazol güvenli midir?

Evet, Pantoprazol nispeten güvenlidir. Pantoprazol alan kişilerin çoğu yan etki görmez. Maksimum fayda için doktorun önerdiği şekilde alınması tavsiye edilir.

Pantoprazol’ü uzun süre alabilir miyim?

Pantoprazol genellikle sadece kısa süreli kullanım için reçete edilir. Bununla birlikte, peptik ülser hastalığı ve Zollinger Ellison sendromunun (ZES) tedavisi gibi bir ihtiyaç ortaya çıkarsa, Pantoprazol de uzun süreli olarak reçete edilebilir. Uzun süreli kullanım yan etki riskini artırabilir ve doktorla görüşülmelidir. Pantoprazol’ü lütfen doktorunuzun önerdiği şekilde ve onun gözetiminde kullanınız.

Pantoprazol’ün uzun vadeli yan etkileri nelerdir?

Pantoprazol 3 aydan uzun süre kullanılırsa uzun süreli bazı yan etkiler görülebilir. Bunlardan en önemlisi, kendinizi yorgun, şaşkın, baş dönmesi, titrek veya sersemlemiş hissetmenize neden olabilecek kanınızdaki düşük magnezyum seviyeleridir. Ayrıca kas seğirmeleri veya düzensiz kalp atışlarınız olabilir. Kullanım bir yıldan daha uzun sürerse, kemik kırıkları, mide enfeksiyonları ve B12 vitamini eksikliği riskiniz artabilir. B12 vitamini eksikliği sizi anemik yapabilir ve bunun sonucunda kendinizi daha yorgun, zayıf veya solgun hissedebilirsiniz. Ayrıca çarpıntı, nefes darlığı, sersemlik, hazımsızlık, iştahsızlık, şişkinlik (gaz) veya uyuşma, karıncalanma ve yürümede problem gibi sinir problemleriniz olabilir.

Pantoprazol almak için en iyi zaman nedir?

Pantoprazol genellikle sabah ilk iş olarak günde bir kez alınır. Pantoprazol’ü günde iki kez alacaksanız 1 doz sabah ve 1 doz akşam alınız. Tabletler bütün olarak yutulmalı (çiğnememeyi veya ezilmemeyi unutmayın) ve yemeklerden en az 1 saat önce biraz su ile alınmalıdır.

Tek doz Pantoprazol yeterli midir?

Hayır, tek doz yeterli olmayabilir. Bununla birlikte, yalnızca birkaç doz Pantoprazol ile semptomlardan kurtulabilirsiniz. Pantoprazol genellikle sadece kısa bir süre için veya mide ekşimesi, hazımsızlık, asit reflü için 2 haftaya kadar gereklidir. Bununla birlikte, peptik ülser hastalığı ve Zollinger Ellison sendromunun (ZES) tedavisi gibi bir ihtiyaç ortaya çıkarsa, Pantoprazol de uzun süreli olarak reçete edilebilir. Pantoprazol’ü reçete edildiği şekilde 2 hafta boyunca düzenli olarak kullanmanıza rağmen kendinizi daha iyi hissetmiyorsanız lütfen doktorunuza danışınız.

Kendimi daha iyi hissedersem Pantoprazol almayı bırakabilir miyim?

Pantoprazol’ü uzun süredir alıyorsanız, aniden kesilmesi asit üretiminin artmasına ve dolayısıyla semptomlarınızın kötüleşmesine neden olabilir. Bu nedenle, herhangi bir doz değişikliği veya Pantoprazol’ü bırakmak isteyip istemediğiniz konusunda doktorunuzla görüşmelisiniz.

Pantoprazol kilo alımına neden olur mu?

Pantoprazol ile nadir fakat uzun süreli tedavi kilo alımına neden olabilir. Bunun nedeni, daha fazla yemenize neden olabilecek reflü semptomlarından kurtulmanız olabilir. Kilo ile ilgili endişeleriniz için doktorunuza danışın.

Pantoprazol ile alkol alabilir miyim?

Hayır, Pantoprazol ile alkol alımı önerilmez. Alkolün kendisi Pantoprazolün çalışmasını etkilemez, ancak asit üretimini artırabilir. Bu, semptomlarınızın daha da kötüleşmesine neden olabilir.

Pantoprazol ile birlikte antasitler alabilir miyim?

Evet, Pantoprazol ile birlikte antasitler alabilirsiniz. Pantoprazol almadan 2 saat önce veya sonra alınız.

Asitlikten kurtulmak için hangi diyet değişikliklerini yapmalıyım?

Pantoprazol en iyi yemekten 1 saat önce alınır. Bu ilacı alırken baharatlı ve yağlı yiyeceklerden kaçınmalısınız. Çay, kahve ve kola gibi kafeinli içeceklerden uzak durmalısınız. Belirtilerinizi kötüleştirebileceğinden alkol alımından da kaçınılmalıdır.

Pantoprazol ile birlikte ağrı kesici almak güvenli midir?

Evet, Pantoprazol ile birlikte ağrı kesici almak güvenlidir. Pantoprazol, ağrı kesici alımı ile ilişkili asitliği ve mide ülserlerini önler. Pantoprazol yemekten 1 saat önce alınır. Öte yandan, ağrı kesiciler genellikle mide rahatsızlığını önlemek için yemekle birlikte veya yemekten sonra alınır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir