Akdeniz Diyeti Nedir?: Faydaları ve Zararları Nelerdir?, Neler Yenir?

Bunların sayısı ne olursa olsun hepsi dahil edilebilir.

Hububat

Ayrıca dilediğiniz kadar tüketebilirsiniz.

Lif

Doğal kaynaklı olduğu sürece günlük öğünlere eklenebilir.

Sıvı yağ

Bu diyetteki en önemli noktalardan biridir. Sadece zeytinyağı kullanılabilir. Çünkü doğal olmasının yanı sıra çok sağlıklıdır.

Balık

Miktarı sınırlamadan yenebilecek birkaç gıdadan biridir.

Etler

Kırmızı et tamamen yasak değildir ancak tüketimi çok sınırlıdır. Aslında, beslenme uzmanı Julia Farré, yemekten kaçınmanın daha iyi olduğuna dikkat çekiyor.

Tatlı

Burada çok miktarda şeker içeren tatlılara ve diğer ürünlere atıfta bulunuyoruz. Onları yememek veya en azından tüketimini mümkün olduğunca sınırlamak daha iyidir.

Süt Ürünleri

Hem süt hem de ondan yapılan ürünler diyetten çıkarılmalıdır.

Yumurtalar

Bunlar için aynı şey kırmızı et veya süt ürünleri için de geçerlidir. Sadece çok ara sıra yenilebilirler.

Gördüğümüz gibi, Akdeniz diyetinde çok sayıda onaylanmış gıda var. Bu olumlu çünkü her zaman aynı şeyi yemek zorunda değilsiniz.

Akdeniz Diyetinin Zararları ve Kontrendikasyonlar

Akdeniz diyeti çok sağlıklıdır, bu nedenle kimse için kontrendike değildir. Ancak sağlığın her zaman korunması için gözden kaçırılmaması gereken bazı noktalar vardır. Örneğin, bazı mineraller yalnızca kırmızı et, süt ürünleri veya yumurta yoluyla elde edilir, ancak diyet alımlarını sınırladığı için seviyeleri düşebilir.

Ek olarak, DMed genellikle özellikle yemeklere eşlik etmek için şarap tüketimini içerir. Ancak, alkol içerlerse bazı kişilerin sağlığı tehlikeye girebilir. Alkolizme eğilimi olan, alkol veya hamile kadınlar tarafından komplike hale gelen bir durumdan muzdarip olanlar böyledir. Bu durumlarda alkol alımından kaçınılmalıdır.

Dikkate alınması gereken bir diğer önemli husus, diyette kullanılan yağ miktarı ile ilgilidir. Zeytin olsa bile, defalarca tüketilirse veya miktarı çok fazlaysa, Akdeniz diyetinde aranılanın aksine kilo alımına neden olabilir.

Son olarak

Yukarıdakilerin tümü için Akdeniz diyetine başlamadan önce bir beslenme uzmanına danışmanız önerilir. Bu sayede her kişinin durumuna ve şartlarına göre ne gibi önlemler alınması gerektiğini bilmek mümkün olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir