2022 Yılında Aile Hekimi(Sağlık Ocağı) Muayene Ücretleri Ne Kadardır?

Sigortalılardan tedavide sağlanan ilaçlar için ilaç bedelinin Kurumdan gelir ve aylık alanlar ile bakmakla yükümlü oldukları kişiler için %10’u, diğer kişiler için %20’si oranında katılım payı alınır. Ayrıca her bir reçete için; 3 kutuya kadar (üç kutu dâhil) temin edilen ilaçlar için 3 (üç) TL, 3 kutuya ilave temin edilen her bir kutu ilaç için 1 (bir) TL olmak üzere katılım payı alınmaktadır.

Sigortasız Aile Hekimi(Sağlık Ocağı) Muayene Ücreti

Sosyal Güvenceniz yoksa bile aile hekiminize ücretsiz olarak muayene olabilirsiniz. Muayene, aşılama, enjeksiyon, pansuman, birinci basamakta yapılan tahlil ve film hizmetleri tamamıyla ücretsizdir. Bu işlemler için herhangi bir sosyal güvence aranmamaktadır.

Sigortasız kişiler Aile Hekiminin yazdığı ilaçları ücret öder mi?

Muayene ücretsiz olsada size yazılan ilaçları eczaneden alırken ilaçların ücretini cebinizden ödemeniz gerekiyor.

Emekli Sağlık Ocağı Muayene Ücreti

Emeklilerin de bize sık sordukları soruların başında aile hekimi ücretli mi sorusu gelmekte. SSK, Bağkur, emekli sandığı ya da diğer sigorta kollarında aktif olarak Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan emekli maaşı alanların bildiğiniz gibi ilaç ve muayene bedelleri emekli maaşlarından kesilir. Ancak sağlık ocağında ilaç yazdırma ücreti, muayene ya da başka bir işlem durumunda yapılan bu işlemler için maaştan herhangi bir asm muayene ücreti kesinti yapılamaz.

İlginizi çekebilir!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir