KETILEPT 200 MG 30 TABLET

KETILEPT 200 MG 30 TABLET nasıl kullanılır?

3. BORACTİB NASIL KULLANILIR?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

Doktorunuz hastalığınıza bağlı olarak ilacınızın dozunu belirleyecek ve size uygulayacaktır.

Doz boyunuz ve kilonuza göre (vücut yüzey alanı) hesaplanacaktır.

Genel başlangıç dozu, haftada iki defa vücut yüzey alanının metre karesine uygulanacak 1,3 miligramdır. Doktorunuz sizin tedaviye yanıtınıza, tedavi sırasında ortaya çıkan olumsuz etkilere ve altta yatan diğer hastalıklarınıza göre dozu ve size uygulanacak toplam tedavi dönemi (kür) sayısını değiştirebilir.

Progresif (ilerleyen-kötüleşen) multipl miyelom

BORACTİB tek başına kullanıldığında, bir tedavi dönemi toplam 4 dozdan oluşur. Dozlar 1, 4, 8 ve 11. günlerde damar içine veya cilt altına verilir, bunu 10 günlük tedavisiz bir ‘dinlenme dönemi’ izler. Dolayısıyla bir tedavi dönemi (döngüsü) 21 günden (3 hafta) oluşmaktadır. En fazla 8 dönem (24 hafta) alabilirsiniz.

BORACTİB ile birlikte pegile lipozomal doksorubisin veya deksametazon ilaçları da verilebilir.

BORACTİB, pegile lipozomal doksorubisin ile birlikte uygulandığında, 21 günlük tedavi döngüsü olarak, BORACTİB damar içine veya cilt altına uygulanır ve 30 mg/m2 pegile lipozomal doksorubisin BORACTİB’in 21 günlük tedavi döngüsünün 4. gününde, BORACTİB enjeksiyonundan sonra damar içine uygulanır. En fazla 8 dönem (24 hafta) alabilirsiniz.

BORACTİB deksametazon ile birlikte uygulandığında, 21 günlük tedavi döngüsü olarak, BORACTİB damar içine veya cilt altına uygulanır ve 20 mg deksametazon BORACTİB’in 21 günlük tedavi döngüsünün 1, 2, 4, 5, 8, 9, 11 ve 12. günlerinde ağız yolundan verilir. En fazla 8 dönem (24 hafta) alabilirsiniz.

Önceden tedavi edilmemiş multipl miyelom

Sizde multipl miyeloma hastalığı varsa ve bu hastalığınız için daha önceden tedavi görmemişseniz ve kök hücre transplantına (kemik iliği nakli) uygun değilseniz, BORACTİB size, melfalan ve prednizon içeren iki ilaçla birlikte verilecektir.

Bu durumda bir tedavi döngüsünün süresi 42 gündür (6 hafta). VELCADE, melfalan ve prednizon ile beraber kullanıldığında tedavi 9 döngüden (54 hafta) oluşmaktadır.

  • Döngü 1-4’te BORACTİB haftada iki defa uygulanır (gün 1, 4, 8, 11, 22, 25, 29 ve 32).
  • Döngü 5-9’da BORACTİB haftada bir defa uygulanır (gün 1, 8, 22 ve 29).
     

Her ikisi de ağız yolundan verilecek olan melfalan (9 mg/m2) ve prednizon (60 mg/m2) ise her tedavi dönemindeki (döngü=siklus) ilk haftanın 1, 2, 3 ve 4. günleri verilir.

Daha önce multipl miyelom tedavisi görmediyseniz ve kan kök hücre nakline uygun iseniz, BORACTİB başlangıç (indüksiyon) tedavisi olarak deksametazon veya deksametazon ve talidomid ilaçlarıyla birlikte damar içine veya deri altına uygulanır.

BORACTİB deksametazon ile birlikte uygulandığında, 21 günlük tedavi döngüsü olarak, BORACTİB damar içine veya cilt altına uygulanır ve 40 mg deksametazon BORACTİB’in 21 günlük tedavi döngüsünün 1, 2, 3, 4, 8, 9, 10 ve 11. günlerinde ağız yolundan verilir. En fazla 4 dönem (12 hafta) alabilirsiniz.

BORACTİB talidomid ve deksametazon ile birlikte uygulandığında bir tedavi döngüsünün süresi 28 gündür (4 hafta).

Deksametazon 40 mg, BORACTİB’in 28 günlük tedavi döngüsünün 1, 2, 3, 4, 8, 9, 10 ve 11. günlerinde ağız yolundan verilir ve talidomid ilk döngünün 14. gününe kadar günlük 50 mg doza kadar ağız yolundan verilir, eğer tolere edilebilirse talidomid dozu 15-28. günler arasında 100 mg’a çıkarılır ve ikinci döngüden itibaren günlük 200 mg’a kadar arttırılabilir. En fazla 6 dönem (24 hafta) alabilirsiniz.

Daha önceden tedavi almış ve buna rağmen nüks eden veya tedaviye dirençli mantle hücreli lenfoma (MCL) hastalarında pozoloji

28 günlük bir tedavi döngüsünde iki hafta süreyle, haftada iki kez 1, 4, 8 ve 11. günlerde olmak üzere intravenöz veya subkütan yoldan 1,3 mg/m2 vücut yüzey alanı dozunda uygulanır.

Doktorunuz dozajınızı tedavi sırasında değiştirebilir ve sizin için gerekli olacak toplam dönem sayısına karar verir. Tüm bunlar sizin tedaviye cevabınıza bağlıdır.

Uygulama yolu ve metodu:

Bu ilaç sulandırıldıktan sonra damar yolundan ya da cilt altından verilir. BORACTİB ile tedaviniz özel bir bölümde, kanser ilaçlarının kullanımı konusunda deneyimli bir sağlık profesyoneli gözetiminde yapılacaktır.

BORACTİB flakonları içindeki toz madde uygulamadan önce sulandırılacaktır. Sulandırma işlemi bir sağlık görevlisi tarafından yapılacaktır. Sulandırıldıktan sonra oluşan çözelti size damar yolundan ya da cilt altından verilecektir. Damardan yapılan uygulama ancak 3-5 saniye sürecek kadar hızlı olur. Cilt altına uygulama ise bacak veya karın cildinizin altına yapılacaktır.

Değişik yaş grupları:

Çocuklarda kullanımı:

BORACTİB’in 18 yaş altı çocuklardaki güvenliliği ve etkililiği belirlenmemiştir. BORACTİB bu yaş grubunda kullanılmamalıdır.

Yaşlılarda kullanımı:

Multipl miyelomlu veya mantle hücre lenfomalı 65 yaşından büyük hastalarda doz ayarlamasının gerekli olduğunu gösteren herhangi bir kanıt bulunmamaktadır.

Özel kullanım durumları:

Karaciğer yetmezliği:

Hafif şiddette karaciğer yetmezliği olan hastalarda doz ayarlamasına gerek yoktur ve önerilen doza göre tedavi edilmelidirler. Orta şiddette veya şiddetli karaciğer yetmezliği olan hastalarda doktorunuz gerekli doz ayarlamasını yapacaktır.

Böbrek yetmezliği:

Bortezomibin farmakokinetik özellikleri hafif ve orta dereceli böbrek yetmezliğinden etkilenmez; bu nedenle, bu tür hastalarda doz ayarlaması gerekli değildir. Bortezomibin farmakokinetik özelliklerinin diyaliz tedavisi görmeyen ağır böbrek yetmezliği olan hastalarda etkilenip etkilenmediği bilinmemektedir. Diyaliz BORACTİB konsantrasyonlarını azaltabileceğinden ilaç diyaliz prosedüründen sonra uygulanmalıdır.

Eğer BORACTİB’in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz

Kullanmanız gerekenden daha fazla BORACTİB kullandıysanız:

BORACTİB size hastanede ve uzman sağlık personeli tarafından uygulanacağından kullanmanız gereken fazlasını kullanmanız ihtimali yoktur. Çok olası olmayan doz aşımı durumunda, doktorunuz yan etkiler için sizi gözlemleyecektir.

BORACTİB’i kullanmayı unutursanız:

BORACTİB size hastanede ve uzman sağlık personeli tarafından uygulanacağından kullanmayı unutma ihtimaliniz yoktur.

BORACTİB ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler:

Tedavinizden maksimum yararı elde etmek için, BORACTİB’i doktorunuz size reçete ettiği sürece kullanmanız önemlidir. Tedavinizi sonlandırmayı düşünmeden önce doktorunuza danışınız. BORACTİB kullanımına dair ilave sorularınız varsa, doktorunuza danışınız.

KETILEPT 200 MG 30 TABLET’in yan etkileri nelerdir?

4. OLASI YAN ETKİLER NELERDİR?

Tüm ilaçlar gibi, BORACTİB’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

BORACTİB size multipl miyelom veya mantle hücreli lenfoma için veriliyorsa, aşağıdaki belirtilerden herhangi birini fark ederseniz derhal doktorunuza söyleyiniz:

Kas krampları, kas güçsüzlüğü

Konfüzyon (şuur bulanıklığı), görme kaybı ya da bozuklukları, körlük, nöbetler, baş ağrıları

Nefes darlığı, ayaklarda şişlik veya kalp atışında değişiklik, yüksek kan basıncı, yorgunluk, bayılma

Öksürük ve solunum güçlükleri ya da göğüs sıkışması

BORACTİB ile tedavi çok yaygın olarak kanınızdaki kırmızı kan hücrelerinizin, beyaz kan hücrelerinizin ve trombositlerinizin (pıhtılaşma yapan hücreler) düzeylerini düşürebilir. Bu nedenle BORACTİB uygulaması öncesinde ve tedaviniz sırasında kan hücrelerinizin sayısının normal olup olmadığının kontrolü için size düzenli olarak kan testleri yapılacaktır.

Aşağıdakilerin sayısında düşüş yaşayabilirsiniz:

  • Trombositlerinizin (pıhtılaşma yapan hücreler) sayısında azalma: vücudunuz çürüme, morarma ve belli yara olmaksızın kanamalara (örneğin bağırsak, mide, ağız ve dişeti kanamaları, beyin kanamaları ve karaciğerden olan kanamalar) daha yatkın olur.
  • Kırmızı kan hücrelerinizin sayısında azalma: sizde belirtileri arasında halsizlik ve ciltte solukluk olan anemi (kansızlık) yapar.
  • Beyaz kan hücrelerinizin sayısında azalma: sizi enfeksiyonlara daha yatkın hale getirebilir ya da grip benzeri belirtilere yol açar.
     

Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sınıflandırılmıştır;

Çok yaygın
Yaygın
Yaygın olmayan
Seyrek
Çok seyrek
Bilinmiyor

: 10 hastanın en az birinde görülebilir.
: 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.
: 100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülebilir.
: 1.000 hastanın birinden az, fakat 10.000 hastanın birinden fazla görülebilir.
: 10.000 hastanın birinden az görülebilir.
: Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.

 

Aşağıdakilerden biri olursa BORACTİB’i kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz

Aşırı duyarlılık reaksiyonları (alerjik reaksiyonlar): Belirtileri arasında soluk alıp vermenin zorlaşması, göğüs ağrısı veya göğüste sıkışma ve/veya baş dönmesi/bayılma hissi, cildin şiddetli kaşınması ya da ciltte kabarıklıkların oluşumu (kurdeşen), yüz, dudak, dil ve/veya yutmada güçlük de yapabilen boğaz şişmesi, şok durumunun yer alabildiği şiddetli alerjik reaksiyonlar (anafilaktik şok).

Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir. Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin BORACTİB’e karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

BORACTİB size multipl miyelom tedavisi için veriliyorsa, aşağıdaki yan etkileri yaşayabilirsiniz:

Çok yaygın

  • Sinirlerinizin zarar görmesine bağlı olarak cildinizde duyarlılık, uyuşukluk, karıncalanma veya yanma hissi, el veya ayaklarda ağrı
  • Kırmızı ve beyaz kan hücrelerinin sayısında azalma (yukarıya bakınız)
  • Ateş
  • İyi hissetmeme (mide bulantısı) veya kusma, iştah kaybı
  • Şişkinlik ile veya şişkinlik olmadan kabızlık (şiddetli olabilir)
  • İshal: Eğer görülürse, her zamankinden daha fazla su içmek önemlidir. Doktorunuz ishalinizi kontrol altına alabilmek için size bir başka ilaç da verebilir.
  • Yorgunluk (halsizlik), kendinizi zayıf hissetme
  • Kas ağrısı, kemik ağrısı
     

Yaygın

  • Kan basıncının azalması, ayağa kalkıldığında bayılmaya neden olabilen kan basıncında ani düşme
  • Kan basıncının yükselmesi
  • Böbreklerinizin fonksiyonunda azalma
  • Baş ağrısı
  • Genel olarak hasta hissetme, ağrı, baş dönmesi, sersemlik veya güçsüzlük ya da bilincin yitirilmesi hissi
  • Titreme
  • Pnömoni (zatürre) dahil enfeksiyonlar, solunum yolu enfeksiyonları, bronşit, mantar enfeksiyonları, balgamlı öksürük, soğuk algınlığı benzeri hastalık
  • Zona hastalığı (göz çevresi dahil lokalize ya da bütün vücuda yayılmış)
  • Göğüs ağrıları veya egzersize bağlı nefes darlığı
  • Farklı tiplerde ürtiker
  • Ciltte kaşıntı, ciltte şişlikler veya kuru cilt
  • Yüzde kızarma veya minik damar çatlamaları
  • Ciltte kızarıklık
  • Dehidratasyon (su kaybı)
  • Mide yanması, şişkinlik, geğirme, gaz çıkarma, mide ağrısı, bağırsak ya da mide kanamaları
  • Karaciğerinizin fonksiyonlarında değişiklik
  • Ağız veya dudaklarda yara, ağız kuruluğu, ağız ülserleri veya boğaz ağrısı
  • Kilo kaybı, tat kaybı
  • Kas krampları, kas spazmları, kaslarda zayıflık, kol ve bacaklarda veya sırtta ağrı
  • Görme bulanıklığı
  • Gözün en dış tabakası ve göz kapaklarının iç yüzeyinin enfeksiyonu (konjonktivit)
  • Burun kanamaları
  • Uyumada güçlük, terleme, endişelenme, mizaçta oynamalar, depresif mizaç, yerinde duramama veya ajitasyon, ruhsal durumda değişiklikler, çevresini tanımama (dezoryantasyon)
  • Göz çevresi ve vücudun diğer bölümleri dahil vücutta şişlikler
     

Yaygın olmayan

  • Kalp yetmezliği, kalp krizi, göğüs ağrısı, göğüste rahatsızlık hissi, kalp atım hızının artması veya azalması
  • Böbrek fonksiyon bozukluğu
  • Toplardamarların iltihaplanması, toplardamar ve akciğerlerde kan pıhtısı oluşumu
  • Kanın pıhtılaşmasıyla ilgili sorunlar
  • Yetersiz dolaşım
  • Kalbi dıştan saran zarın veya sıvının iltihaplanması
  • İdrar yolu enfeksiyonu, grip, herpes virüs enfeksiyonu, kulak enfeksiyonu, selülit dahil enfeksiyonlar
  • Kanlı dışkı, ağız ya da vajina mukozası gibi mukoza zarlarında kanama
  • Serebrovasküler bozukluklar
  • Paralizi (felç), nöbet, düşme, hareket bozuklukları, duyuların (hissetme, işitme, tat alma, koku gibi) anormalleşmesi, değişikliği ya da azalması, dikkat bozukluğu, titreme, seyirme
  • El-ayak parmakları ve çenede iltihap dahil artrit (eklem iltihabı)
  • Vücudun yeteri kadar oksijen almasını engelleyen akciğer hastalıkları. Bu hastalıklardan bazıları arasında solunumun zorlaşması, soluk kesilmesi, egzersiz yapmadan soluk kesilmesi, yüzeysel, zorlaşan ya da duran solunum ve hırıltılı nefes alma yer alır
  • Hıçkırık, konuşma bozukluğu
  • Alışılmışın dışında daha fazla idrar oluşturma veya alışılmışın dışında daha az idrar oluşturma (böbrek hasarına bağlı), ağrılı idrar yapma veya idrarda kan/protein, vücutta sıvı birikimi
  • Bilinç düzeyinde degişiklikler, bilinçte bulanıklık, hafıza bozukluğu ya da kaybı
  • Aşırı duyarlılık
  • Duyma kaybı, sağırlık ya da kulaklarda çınlama, kulakta rahatsızlık hissi
  • Su ve tuz emilimini etkileyen hormon anormallikleri
  • Tiroid bezinin aşırı çalışması
  • Yeterli insülin üretememe veya normal insülin düzeyine direnç
  • Gözlerde tahriş ya da iltihaplanma, aşırı nemli gözler, gözlerde ağrı, gözde kuruluk, göz enfeksiyonları, göz kapağında kitle (şalazyon), kırmızı ve şişmiş göz kapakları, gözlerde akıntı, görmede anormallik, gözlerde kanama
  • Lenf bezlerinde şişme
  • Eklem veya kas sertliği, ağırlık hissi, kasıkta ağrı
  • Saç dökülmesi ve saçın yapısının değişmesi
  • Alerjik reaksiyonlar
  • Enjeksiyon yerinde kızarıklık veya ağrı
  • Ağızda ağrı
  • Ağız içi enfeksiyonlar, ağız içi yaralar, bazen ağrı ya da kanamanın da eşlik edebildiği yemek borusu, mide ve bağırsakların enfeksiyonu, barsak hareketlerinde azalma (tıkanma dahil), karında ya da yemek borusunda rahatsızlık hissi, yutmada güçlük, bağırsak hareketlerinin zayıflaması, kan kusma
  • Cilt enfeksiyonları
  • Bakterilere veya virüslere bağlı enfeksiyonlar
  • Diş enfeksiyonu
  • Pankreasın iltihaplanması, safra kanalının tıkanması
  • Üreme organlarında ağrı, sertleşmede sorunlar
  • Kilo artışı
  • Susama
  • Karaciğer iltihaplanması (hepatit)
  • Enjeksiyonun yapıldığı yerle ya da uygulamanın yapıldığı cihazla ilişkili hastalıklar
  • Cilt reaksiyonları ve hastalıkları (ciddi ve yaşamı tehdit edebilecek hastalıklar), cilt ülserleri
  • Çürümeler, düşmeler ve yaralanmalar
  • Ciltte küçük kırmızı veya mor noktalar (genellikle bacaklar üzerinde) ya da cilt ya da cilt altında büyük yama tarzı morarmalar olarak görünen kan damarlarının iltihaplanması ya da kanaması
  • İyi huyku kistler
  • Nöbet, yüksek kan basıncı, baş ağrısı, yorgunluk, konfüzyon, körlük ve diğer görme sorunlarını içeren ciddi, geri dönüşümlü beyin hastalığı
     

Seyrek

  • Ölüm
  • Kalp krizi dahil kalple ilgili sorunlar, kalp anjinası
  • Yüzde ve boyunda ani kızarıklık
  • Toplardamarların renginde açılma
  • Omurilikten çıkan sinirin iltihaplanması
  • Kulakla ilgili sorunlar, kulaktan kanama
  • Tiroid bezinin normalden az çalışması
  • Budd-Chiari sendromu (karaciğerin toplardamarlarının tıkanmasına bağlı ortaya çıkan klinik belirtiler kümesi)
  • Bağırsak hareketlerinde değişiklikler ya da anormalleşme
  • Beyin kanaması
  • Gözlerin ve cildin sarılaşması (sarılık)
  • Belirtileri arasında soluk alıp vermenin zorlaşması, göğüs ağrısı veya göğüste sıkışma ve/veya baş dönmesi/bayılma hissi, cildin şiddetli kaşınması ya da ciltte kabarıklıkların oluşumu (kurdeşen), yüz, dudak, dil ve/veya yutmada güçlük de yapabilen boğaz şişmesi, şok durumunun yer alabildiği şiddetli alerjik reaksiyonlar (anafilaktik şok)
  • Meme ile ilgili hastalıklar
  • Vajina yırtıkları
  • Genital şişkinlik
  • Alkol almaya tahammülsüzlük
  • Zayıflama ya da vücut kütlesinin kaybı
  • İştah artışı
  • Fistüller (cilde açılan içinden sıvı gelen kanallar)
  • Eklemlerde sıvı birikmesi
  • Eklemlerin çevresinde kistlerin oluşması
  • Kırıklar
  • Diğer komplikasyonlara yol açan kas lifçiklerinin parçalanması
  • Karaciğerin şişmesi, karaciğerde kanama
  • Böbreklerin kanseri
  • Sedef hastalığına benzer cilt hastalığı
  • Cilt kanseri
  • Ciltte solgunluk
  • Kandaki plazma hücrelerinin (beyaz kan hücrelerinin bir tipi) sayısının artması
  • Küçük kan damarlarında kan pıhtısı (trombotik mikroanjiyopati)
  • Kan verildiğinde anormal reaksiyon
  • Görmenin kısmi ya da tam olarak kaybedilmesi
  • Cinsel istekte azalma
  • Salya artışı
  • Gözlerin dışa fırlaması
  • Işığa hassasiyet
  • Hızlı solunum
  • Rektal bölgede ağrı
  • Safra taşları
  • Fıtık
  • Yaralanmalar
  • Kolay kırılan veya zayıf tırnaklar
  • Hayati organlarda anormal protein birikimi
  • Koma
  • Bağırsak ülseri
  • Çoklu organ yetmezliği
     

BORACTİB size diğer ilaçlar ile birlikte mantle hücreli lenfoma tedavisi için veriliyorsa, aşağıdaki yan etkileri yaşayabilirsiniz:

Çok yaygın

  • Zatürre
  • İştah kaybı
  • Sinirlerinizin hasar görmesine bağlı olarak cildinizde duyarlılık, uyuşukluk, karıncalanma veya yanma hissi, el veya ayaklarda ağrı
  • Mide bulantısı veya kusma
  • İshal
  • Ağız ülseri
  • Kabızlık
  • Kas ağrısı, kemik ağrısı
  • Saç dökülmesi ve saçının yapısının değişmesi
  • Yorgunluk (halsizlik), kendinizi zayıf hissetme
  • Ateş
     

Yaygın

  • Zona hastalığı (göz çevresi dahil lokalize ya da bütün vücuda yayılmış)
  • Herpes virüs (uçuk) enfeksiyonu
  • Bakterilere ve virüslere bağlı enfeksiyonlar
  • Solunum yolu enfeksiyonları, bronşit, balgamlı öksürük, grip benzeri hastalık
  • Mantar enfeksiyonları
  • Aşırı duyarlılık (alerjik reaksiyon)
  • Yeterli insülin üretememe veya normal insülin düzeyine direnç
  • Vücutta sıvı tutulumu
  • Uyumada güçlük veya uyku problemleri
  • Bilincin yitirilmesi hissi
  • Bilinç düzeyinde değişiklik, kafa karışıklığı
  • Baş dönmesi
  • Kalp atışında artış, yüksek kan basıncı, terleme
  • Görmede anormallik, bulanık görme
  • Kalp yetmezliği, kalp krizi, göğüs ağrısı, göğüste rahatsızlık hissi, kalp atım hızının artması veya azalması
  • Yüksek veya düşük kan basıncı
  • Ayağa kalkıldığında bayılmaya neden olabilen kan basıncında ani düşme
  • Egzersiz ile soluk kesilmesi
  • Öksürük
  • Hıçkırık
  • Kulaklarda çınlama, kulaklarda rahatsızlık hissi
  • Bağırsak ya da mide kanamaları
  • Mide yanması
  • Mide ağrısı, şişkinlik
  • Yutmada güçlük
  • Mide ve bağırsaklarda enfeksiyon veya iltihaplanma
  • Mide ağrısı
  • Ağızda veya dudaklarda yara, boğaz ağrısı
  • Karaciğer fonksiyonlarında değişiklik
  • Ciltte kaşıntı
  • Ciltte kızarıklık
  • Ürtiker (döküntü)
  • Kas spazmları
  • İdrar yolu enfeksiyonu
  • Kol ve bacaklarda ağrı
  • Göz çevresi ve vücudun diğer bölümleri dahil vücutta şişlikler
  • Titreme
  • Enjeksiyon bölgesinde ağrı ve kızarıklık
  • Genel olarak hasta hissetme
  • Kilo kaybı
  • Kilo artışı
     

Yaygın olmayan

  • Karaciğer iltihaplanması (hepatit yani sarılık)
  • Belirtileri arasında soluk alıp vermenin zorlaşması, göğüs ağrısı veya göğüste sıkışma ve/veya baş dönmesi/bayılma hissi, cildin şiddetli kaşınması ya da ciltte kabarıklıkların oluşumu (kurdeşen), yüz, dudak, dil ve/veya yutmada güçlük de yapabilen boğaz şişmesi, şok durumunun yer alabildiği şiddetli alerjik reaksiyonlar (anafilaktik reaksiyon)
  • Hareket bozuklukları, felç, seyirme
  • Vertigo (baş dönmesi)
  • Duyma kaybı, sağırlık
  • Vücudun yeteri kadar oksijen almasını engelleyen akciğer hastalıkları. Bu hastalıklardan bazıları arasında solunumun zorlaşması, soluk kesilmesi, egzersiz yapmaksızın soluk kesilmesi, yüzeysel, zorlaşan ya da duran solunum ve hışıltılı nefes alma yer alır
  • Akciğerlerde kan pıhtısı
  • Gözlerin ve cildin sarılaşması (sarılık)
  • Göz kapağında kitle (şalazyon), kırmızı ve şişmiş göz kapakları
     

Seyrek

  • Küçük kan damarlarında kan pıhtısı (trombotik mikroanjiyopati)
     

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.

Yan etkilerin raporlanması

Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yan etkileri www.titck.gov.tr sitesinde yer alan “İlaç Yan Etki Bildirimi” ikonuna tıklayarak ya da 0 800 314 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını arayarak Türkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM)’ne bildiriniz. Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmakta olduğunuz ilacın güvenliliği hakkında daha fazla bilgi edinilmesine katkı sağlamış olacaksınız.

KETILEPT 200 MG 30 TABLET nasıl saklanmalı?

5. BORACTİB’İN SAKLANMASI

BORACTİB’i çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.

Flakon etiketinin ve dış kartonun üzerinde yazan son kullanma tarihinden sonra bu ilacı kullanmayınız.

BORACTİB’i 25°C altındaki oda sıcaklığında saklayınız. Işıktan korumak için orijinal ambalajında saklayınız.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra BORACTİB’i kullanmayınız.

Sulandırılarak elde edilen çözelti hazırlandıktan hemen sonra kullanılmalıdır. Eğer sulandırılarak elde edilen çözelti hemen kullanılmayacaksa, kullanım sırasındaki saklama zamanı ve koşulları kullanıcının sorumluluğundadır. Fakat, sulandırılarak elde edilen çözelti 25°C’de orijinal flakonunda ve/veya bir şırıngada uygulamadan önce 8 saate kadar saklanabilir. Flakon sadece tek kullanımlıktır. Kullanılmamış kalan ürün veya artan çözelti yerel gerekliliklere uygun şekilde atılmalıdır.

Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz BORACTİB ‘i kullanmayınız.

Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca belirlenen toplama sistemine veriniz.

Sitotoksik ve sitostatik beşeri tıbbi ürünlerin kullanımları sonucu boşalan iç ambalajların atıkları TEHLİKELİ ATIKTIR ve bu atıkların yönetimi 2/4/2015 tarihli ve 29314 sayılı Resmi Gazete’de yayımmanan Atık Yönetimi Yönetmeliği’ne göre yapılır.

RUHSAT SAHİBİ:
Teva İlaçları San. ve Tic. A.Ş.
Ümraniye/İstanbul

ÜRETİM YERİ:
S.C Sindan-Pharma S.R.L.
Bükreş/Romanya
 

Bu kullanma talimatı .. /…/…. tarihinde onaylanmıştır.

KETILEPT 200 MG 30 TABLET Kullanma Talimatı

KETILEPT 200 MG 30 TABLET Kullanma Talimatını görmek için tıklayın.

KETILEPT 200 MG 30 TABLET’yi SGK Ödüyor mu?

Ödeme Durumu: İlaç, SGK tarafından ödenmektedir.
Ayakta Ödenme Durumu
Ödenir
Yatan Hasta Ödenme Durumu
Ödenir

KETILEPT 200 MG 30 TABLET’nin Fiyatı nedir?

KETILEPT 200 MG 30 TABLET fiyatı: 88,82 TL’dir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir