COSELAM 3750 MG 30 SAŞE

  • Bağırsakta tıkanma (bağırsak tıkanıklığı veya bağırsak çıkarılma geçmişi olan hastalarda artabilir)

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.
Yan etkilerin raporlanması
Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yan etkileri www.titck.gov.tr sitesinde yer alan “İlaç Yan Etki Bildirimi” ikonuna tıklayarak ya da 0 800 314 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını arayarak Türkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM)’ne bildiriniz. Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmakta olduğunuz ilacın güvenliliği hakkında daha fazla bilgi edinilmesine katkı sağlamış olacaksınız.

Nasıl saklamalı?

5. Coselam’ın saklanması

COSELAM’ı çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.
25ºC’ nin altındaki oda sıcaklığında ve kuru yerde saklayınız.
Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.
Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra COSELAM’ı kullanmayınız.
Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz, COSELAM’ı kullanmayınız.
Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz.


Ruhsat Sahibi : Neutec İlaç San. Tic. A.Ş.
Tel : 0850 201 23 23
Faks : 0212 481 61 11
e-mail : [email protected]
Üretim Yeri : Neutec İlaç San. Tic. A.Ş.
Adapazarı / SAKARYA
Bu kullanma talimatı (…) tarihinde onaylanmıştır.

Kullanma Talimatı

COSELAM 3750 MG 30 SAŞE Kullanma Talimatını görmek için tıklayın.

SGK Ödüyor mu?

Ödeme Durumu: İlaç, SGK tarafından ödenmemektedir.
Ayakta Ödenme Durumu: Ödenmez
Yatan Hasta Ödenme Durumu: Ödenmez

Fiyatı nedir?

Coselam 3750 Mg 30 Saşe fiyatı: 432,81 TL’dir.

Muadil İlaçlar

COSELAM 180 mg 180 film kaplı tablet

COSELAM 1875 mg 60 SAŞE

COSELAM 1875 mg 60 SAŞE { Neutec Inhaler }

COSELAM 3750 mg 30 SAŞE { Neutec Inhaler }

COSELAM 625 mg 180 film kaplı tablet

COSELAM 625 mg 180 film kaplı tablet { Neutec Inhaler }

KOVEL 625 mg 180 film tablet

ZENUM 625 mg 180 film tablet

Etkin Maddeler

Kolesevelam

Kolesevelam, Yüksek kolesterol tedavisinde kullanılır.
Kolesevelam bir safra asidi bağlayıcı ajandır. Safra asitlerini vücuttan uzaklaştırır. Karaciğer daha sonra kolesterol kullanarak daha fazla safra asidi üretir, bunun sonucunda vücuttaki kolesterol seviyeleri düşer.
Kolesevelam’ın yaygın yan etkileri: Kabızlık, Hazımsızlık, Bulantı

Soru ve Cevaplar

Kolesevelam vücudunuzdaki kolesterol seviyelerini düşürmek için nasıl çalışır?

Kolesevelam, bağırsaklarınızdaki safra asidine (karaciğer tarafından salgılanan sıvı) bağlanarak çalışır. Safra asidine bağlandıktan sonra bir kompleks oluşturur ve vücudunuzdan atılır. Bunun bir sonucu olarak, safra asidi seviyeleri düşer ve bu da karaciğerinizin kaybedileni yerine koymak için daha fazla kolesterolü safra asidine dönüştürmesini sağlar. Bu vücudunuzdaki kolesterol miktarını düşürür.

Kolesevelam almayı bıraktığınızda ne olur?

Kolesevelam, yüksek kolesterolü ve dolayısıyla kalp hastalıkları riskini düşürmeye yardımcı olur. Bu ilacı almayı bırakırsanız, kan kolesterol seviyeleriniz tekrar yükselebilir. Doktorunuz, bunun olmasını önlemeye yardımcı olmak için özel bir diyet ve yaşam tarzı izlemenizi tavsiye edebilir. Doktorunuza danışmadan asla bu ilacı almayı bırakmayınız.

Kolesevelam neden kabızlığa neden olur? Nasıl rahatlama sağlanır?

Kabızlık, çalışma şekli nedeniyle bu ilacın çok yaygın bir yan etkisidir. Normalde bağırsaktaki safra asitleri, dışkınızda ne kadar su olduğunu kontrol etmeye yardımcı olur ve bu da bağırsak hareketinizi düzenler. Bu ilaç safra asidine bağlanarak dışkınızdaki bir miktar suyu çıkarabilir ve kabızlığa neden olabilir. Kabızlıktan kurtulmak için su alımınızı artırın ve diyetinize yeşil sebzeler, meyveler, tahıllar gibi lif açısından zengin yiyecekleri ekleyin.

Kolesterol tam olarak nedir?

Kolesterol, kanınızda vücudunuzda hareket eden mumsu bir yağ veya lipiddir. Karaciğeriniz kolesterol yapar, ancak onu yiyeceklerden de alabilirsiniz. İki tip kolesterol HDL (yüksek yoğunluklu lipoprotein) veya iyi kolesterol ve LDL (düşük yoğunluklu lipoprotein) veya kötü kolesterol vardır.

LDL veya kötü kolesterol nedir?

LDL veya düşük yoğunluklu lipoprotein, kanda kolesterol birikmesine neden olduğu için kötü kolesterol olarak adlandırılır. Bu, kalpte tıkanmaya yol açar ve kalp krizi, felç ve periferik arter hastalığının doğrudan bir nedenidir.

HDL veya iyi kolesterol nedir?

HDL veya yüksek yoğunluklu lipoprotein, kanınızdaki kolesterolü atılmak üzere karaciğerinize taşıdığı için iyi kolesterol olarak da adlandırılır. Bu kalp hastalıkları riskini azaltır.

Kolesterolümü nasıl kontrol edebilirim?

Herhangi bir akredite laboratuvarda lipit profili testi yaptırabilirsiniz. Bu test, toplam kolesterolünüzü, LDL düzeylerini, HDL düzeylerini, trigliseritlerinizi ve kolesterol ile HDL arasındaki oranı izlemenize yardımcı olur. Kan örneğinizi laboratuvara vermeden önce 10-12 saat aç kalmanız gerekebilir. Test raporunuzu aldıktan sonra, test sonuçlarınızı değerlendirmenize yardımcı olması için bir doktora danışın.

Kan testinde normal kolesterol seviyesi nedir?

Toplam kolesterol seviyeniz 125 ila 200 mg/dL, LDL 100 mg/dL’den az ve HDL 40 mg/dL veya daha yüksek olmalıdır.

Yüksek kolesterolüm varsa ne olacak?

Yüksek kolesterol seviyeniz varsa, atardamarlarınızın duvarlarında birikir. Bu durum arterlerin daralmasına neden olur ve daralmış kan damarları kalbe giden kan akışını azaltır. Bu kalp krizi veya felce yol açabilir.

Hangi düzeyde LDL ilaç gerektirir?

İlaç genellikle, kolesterol seviyeleriniz kalp hastalığı riskinizi artırmak için yeterince yüksek olduğunda (LDL seviyesi 190mg/dL’den yüksekse) veya halihazırda bir kalp krizi veya felç geçmişiniz varsa reçete edilir. Herhangi bir ilaç almadan önce daima doktorunuza danışın.

Yüksek kolesterolün uyarı işaretleri nelerdir?

Yüksek kolesterolün en yaygın semptomlarından bazıları göğüs ağrısı, boyunda, çenede, üst karında veya sırtta ağrı, aşırı yorgunluk, nefes almada zorluk, ekstremitelerde uyuşma veya soğukluktur.

Yüksek kolesterol için en kötü yiyecekler nelerdir?

Kolesterolü yüksek yiyeceklerden bazıları kuzu, domuz eti, paketlenmiş yiyecekler, kızarmış yiyecekler, tam yağlı süt ürünleri, işlenmiş et (sosis, domuz pastırması) gibi kırmızı etlerdir.

Hangi yaşam tarzı değişiklikleri bu ilacın etkinliğini artırmaya yardımcı olabilir?

Kolesevelam almanın yanı sıra, az yağlı bir diyet, düzenli egzersiz, vücut ağırlığının azaltılması ve alkol tüketiminin sınırlandırılması, bu ilacın etkinliğini artırmaya ve kolesterol düzeylerini düşürmeye yardımcı olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir