Uyuz Nedir? Belirtileri ve Nedenleri Nelerdir?

Uyuz İle İlgili Nedir, Belirtileri, Nedenleri, Tedavi Seçenekleri, Önlenmesi gibi birçok bilgi bulabilirsiniz

Giriş

Cilt her zaman farklı zararlı elementlere maruz kaldığı için mümkün olduğunca korunması önemlidir. Bu nedenle, cildin yapısını değiştiren koşulların ortaya çıkması mümkündür. Bunlardan biri Uyuz’dur.

Aşağıda bu hastalığın ne hakkında olduğunu, semptomlarının ve nedenlerinin neler olduğunu göreceğiz. Ayrıca kurtulunması için en etkili tedavi yöntemlerini açıklayacağız.

Uyuz Nedir?

Güvenilir bir web sitesi olan Mayo Clinic’e göre uyuz, bir akar cilde yerleşip kazmaya başladığında ortaya çıkan kaşıntılı, iltihaplı bir cilt durumudur. Bu organizmalar Sarcoptes scabiei olarak bilinir. Bu hastalığın uyuz olarak da bilinmesinin sebeplerinden biri de budur.

Zamanında önlem alınmazsa durum daha da kötüleşebilir, bu da akarların deriye yumurtlamasına ve bu yeni organizmaların yumurtadan çıkmasıyla durumu çok daha kötü hale getirir.

Ayrıca, hastalığın bulaşıcı olduğu da unutulmamalıdır, bu nedenle aileden bir kişi bundan muzdarip olursa, herkeste olması mümkündür. Bu noktada bir açıklama yapmak istiyoruz: İnsanlarda hastalığa neden olan akar, onu hayvanlarda üreten akar ile aynı değildir, bu nedenle etkilenen kişi bir evcil hayvan ise enfekte olması imkansız olacaktır.

Belirtiler

Uyuz belirtileri arasında en sık görülen kaşıntılı deridir. Akarın aktivitesine bağlı olarak kaşıntı artabilir veya azalabilir. Yumurtlamak için cilde nüfuz etmeye başladığında, bu rahatsızlığın daha yoğun olduğu zamandır.

Bu durumun bir başka belirtisi de akarların yaptığı kazı sonucunda deride oluşan izlerdir. Bunlar oluklar veya kabarcıklar şeklinde olabilir. Görünebilecekleri belirli bir alan yoktur, bu nedenle özellikle vücudun bir bölgesinde çok fazla kaşıntı hissediyorsanız, dikkatli olmak her zaman iyidir.

Döküntülerin ve hatta ülserlerin varlığı da uyuz belirtisidir. Bazı insanlar söz konusu olduğunda, hastalığın tam resmi yavaş yavaş ortaya çıkıyor, ancak Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Tıp Kütüphanesi’nin belirttiği gibi, en fazla 6 hafta sonra, tüm semptomlar ortaya çıkacak.

Nedenleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir