Özel Hastane Muayene Ücretleri 2022 (Sigortasız)

Sigortalsız olup devlet hastanelerinden randevu alamayan vatandaşların tercihi genellikle özel hastaneler oluyor. Bilindiği üzere üzere Özel Hastaneler belirli bir orandan Sigortalı ve Sigortasız çalışanlardan muayene ücreti almaktadır. Özel Hastanelerde muayene ücretleri muayene olacağınız bölüme ve doktorunuza göre değişmektedir. Muayene olduğunuz doktorun muayene ücretide Uzman, Doçent,Profesör olmasına göre değişmektedir. Özel Hastanelerde sigortasızlar için en düşük muayene ücretleri “Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümündeyken” en yüksek muayene ücreti “Psikiyatri” bölümündedir.

2022 yılında Sigortasız bir kişi için Özel Hastane Muayene ücretleri

Muayene ücretleri hastaneden hastaneye farklılık göstermektedir. Sigortasızlar için Özel Hastanelerde muayene ücretleri 150 TL ile 1200 TL arasındadır. Muayene ücretleri muayene olacağınız bölüme göre değişmektedir. Özel Hastaneler ekstra yapılacak tahliller için ise tahlil ücreti almaktadır. Muayene ücretleri ortalama ücretlerdir.

**Hatırlatma: Özel hastaneler muayene tutarlarını Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği’ne göre belirler. Bu tebliğe göre özel hastaneler en fazla yüzde 200 oranında ücret talep edebilir.

Ayrıca Özel hastaneler sizen muayene ücretinin yanı sıra katılım payı da alırlar.

Bölümlere göre 2022 yılında Sigortasız bir kişi için Özel Hastane ücretleri aşağıdaki gibidir:

İç Hastalıkları (Dahiliye) Bölümü Muayene Ücretleri

İç Hastalıkları (Dahiliye) Bölümü için sigortasız bir kişinin ödeyeceği muayene ücreti Uzman Doktor için 245 TL,Doçent Doktor için 450 TL, Profesör Doktor için 750 TL’dir.

Genel Cerrahi Bölümü Muayene Ücretleri

Genel Cerrahi Bölümü için sigortasız bir kişinin ödeyeceği muayene ücreti Uzman Doktor için 250 TL,Doçent Doktor için 400 TL, Profesör Doktor için 650 TL’dir.

Göğüs Hastalıkları Bölümü Muayene Ücretleri

Göğüs Hastalıkları Bölümü için sigortasız bir kişinin ödeyeceği muayene ücreti Uzman Doktor için 300 TL,Doçent Doktor için 450 TL, Profesör Doktor için 650 TL’dir.r.

Kulak Burun Boğaz (KBB) Bölümü Muayene Ücretleri

Kulak Burun Boğaz (KBB) Bölümü için sigortasız bir kişinin ödeyeceği muayene ücreti Uzman Doktor için 250TL,Doçent Doktor için 400 TL, Profesör Doktor için 600 TL’dir.

Kardiyoloji Bölümü Muayene Ücretleri

Kardiyoloji Bölümü için sigortasız bir kişinin ödeyeceği muayene ücreti Uzman Doktor için 250 TL,Doçent Doktor için 400 TL, Profesör Doktor için 800 TL’dir.

Göz Hastalıkları Bölümü Muayene Ücretleri

Göz Hastalıkları Bölümü için sigortasız bir kişinin ödeyeceği muayene ücreti Uzman Doktor için 230 TL,Doçent Doktor için 350 TL, Profesör Doktor için 600 TL’dir.

Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü Muayene Ücretleri

Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü için sigortasız bir kişinin ödeyeceği muayene ücreti Uzman Doktor için 250 TL,Doçent Doktor için 450 TL, Profesör Doktor için 750 TL’dir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir