Demansa karşı umut verici bir tedavi keşfedildi

Demansa karşı umut verici bir tedavi keşfedildi
Demansa karşı umut verici bir tedavi keşfedildi


Yeni bir çalışma, sodyum selenatın, 60 yaşın altındakilerde en yaygın ikinci olan frontotemporal demansın davranışsal varyantını yavaşlattığını göstermiştir.

Monash Üniversitesi tarafından yürütülen bir araştırma, davranışsal değişken frontotemporal demansı olan hastalar için umut verici yeni bir tedavi ortaya çıkardı – 60 yaşın altındakilerde ikinci en yaygın demans formu olarak görülen bu hastalıkta sodyum selenatın davranışsal sorunların artmasına sebep olan şeyin stabilizasyonu ve hastalık nedeniyle beyin küçülmesinin yavaşlamasına yol açtığı görüldü. Bu, sodyum selenatın Alzheimer hastalığı da dahil olmak üzere birçok demansı karakterize eden bilişsel gerilemeyi ve nörodejeneratif hasarı yavaşlatabildiğini gösteren ikinci klinik çalışmadır.

Frontotemporal demansın davranışsal varyantı, hızla ilerleyen ve 35 yaşına kadar insanlarda görülebilen yıkıcı bir hastalıktır. Hem hastalar hem de aileleri için çok rahatsız edici ve üzücü olabilen davranış bozuklukları ve kişilik değişiklikleri ile karakterizedir. Şu anda Frontotemporal demans için herhangi bir tedavi veya tedavi yoktur ve ortalama yaşam beklentisi tanıdan itibaren 5 ila 7 yıl arasındadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir