CORDARONE 150 MG 6 AMPUL

Cordarone 150 mg/3 mLIV enjeksiyonluk çözelti yalnızca hastanede, doktor denetiminde ve sürekli kan basıncı, EKG kontrol edilerek kullanılır. Cordarone size uygulanmadan önce seyreltilecektir.Doktorunuz uygun olur olmaz Cordarone Tablet ile tedaviye geçecektir.Doktorunuz durumunuzu dikkate alarak, sizin için uygulanacak dozu tespit edecektir.

Genellikle tedavi şöyle yürütülür:

Yükleme tedavisi:

Ortalama doz, kilo başına 5 mg’dır (Örneğin, 90 kilogramlık bir kişide 450 mg veya 3 ampul).Bu doz 20 dakika ile 2 saat arasında değişen bir zaman dilimi içinde uygulanır ve 24 saatte 2 veya 3 kez tekrarlanır.

İdame tedavisi:

Hastalığınızın durumuna göre, size yeniden, kilobaşına günde yaklaşık 15mg dozunda uygulama yapılabilir. (24 saatte ortalama olarak 600-800 mg veya 4-5 ampul).24 saate en çok 1200 mg (8 ampul) verilebilir.

Acil durumda:

Doktorunuz size 3 dakikalık yavaş enjeksiyonla 150 mg-300 mg’lık bir doz uygulayabilir.

Doktorunuz Cordarone ile tedavinizin ne kadar süreceğini size bildirecektir. Doktorunuz hastalığınıza bağlı olarak ilacınızın dozunu belirleyecek ve size uygulayacaktır.

Uygulama yolu ve metodu:

Cordarone enjeksiyonluk çözeltibaş-boyun bölgesinde yer alan merkezi bir damar içine verilerek (santral venöz yolla) uygulanmalıdır. Sadece izotonik glukoz (dektroz) çözeltisi kullanılarak yavaş yavaş damla şeklinde infüzyonla (tercihen bir infüzyon pompası kullanılarak) verilmelidir. Ürünün formülasyonu nedeniyle ilaç, 500 mLiçinde 2 ampulden daha düşük derişimde kullanılmamalıdır. Yalnızca izotonik glukoz (dekstroz) çözeltisi kullanılmalıdır. İnfüzyon çözeltisine başka hiçbir ürün eklenmemelidir.

Değişik yaş grupları:

Çocuklarda kullanımı:Çocuklarda etkililiği ve güvenliliği kanıtlanmamıştır.Benzil alkol içermesi nedeniyle 3 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır.

Yaşlılarda kullanım:Yaşlılarda kullanılan doz genellikle yetişkinler ile aynıdır. Doktor size Cordarone’u daha düşük dozda reçete edebilir ve kalp hızınızı ve tiroid fonksiyonlarınızı yakından izlemek isteyebilir.

Özel kullanım durumları:

Karaciğer/böbrek yetmezliği:Enjektabl amiodaron yalnızca hastane ortamında ve sürekli kontrol (EKG, kan basıncı) altında kullanılmalıdır.Amiodaronun neden olabileceği karaciğer hasarının saptamak için doktorunuz düzenli aralıklarla karaciğer fonksiyonlarınızı takip etmek isteyebilir. Eğer Cordarone’un etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla Cordarone kullandıysanız:

Cordarone 150 mg/ 3 mL IV enjeksiyonluk çözelti yalnızca hastanede, doktor denetiminde ve sürekli kan basıncı, EKG kontrol edilerek kullanılır.

Cordarone’ukullanmayı unutursanız:

Cordarone 150 mg/3 mL IV enjeksiyonluk çözelti yalnızca hastanede, doktor denetiminde ve sürekli kan basıncı, EKG kontrol edilerek kullanılır.

Cordarone ile tedavi sonlandırıldığındaki oluşabilecek etkiler:

Cordarone 150 mg/3 mLIV enjeksiyonluk çözelti yalnızca hastanede, doktor denetiminde ve sürekli kan basıncı, EKG kontrol edilerek kullanılır.

Yan etkileri nelerdir?

4. Cordarone’nin olası yan etkileri

Tüm ilaçlar gibi, Cordarone’un içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sıralanmıştır:

Yaygın: 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.

Yaygın olmayan: 100 hastanın birinden az, fakat 1000 hastanın birinden fazla görülebilir.

Seyrek: 1000 hastanın birinden az, fakat 10000 hastanın birinden fazla görülebilir.

Çok seyrek: 10.000hastanın birinden az görülebilir.

Bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor)

Aşağıdakilerden biri olursa, Cordarone’u kullanmayı durdurunuz ve derhal doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

  • Sizde alerjik reaksiyon ortaya çıkarsa: döküntü, yutma veya nefes alma güçlüğü, göz kapaklarında, yüzde, dudaklarda, boğazda veya dilde şişme(anafilaktik şok)

Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.

Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin, Cordarone’a karşıciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir. Bu çok ciddi yan etkiler oldukça seyrek görülür.

Yaygın:

  • Aşırı hızlı uygulamadan sonra veya doz aşımına bağlı ağır hipotansiyon veya dolaşım kollapsı vakaları Yaygın olmayan:
  • Vücudunuzun herhangi bir yerinde uyuşma, güçsüzlük, karıncalanma veya yanma hissi.Seyrek:-Kandakikreatinin düzeylerinin orta derecede yükseldiği böbrek yetmezliği

Çok seyrek:

  • Nefes almada zorluk, dinmeyen öksürük, hırıltılı soluk alma, kilo kaybı ve ateş (bunlar tehlikeli olabilecek bir akciğer iltihabının belirtileri olabilir).
  • Ciltte veya gözlerde sararma (sarılık), yorgunluk, bulantı, iştah kaybı, mide ağrısı veya yüksek ateş (bunlar karaciğer sorunlarının veya hasarının belirtileri olabilir).
  • Kalp atışlarınızın çok yavaşlamasıveya durması (özellikle 65 yaş üzeri yaşlı hastalardaveya başka kalp atışı sorunları olan hastalarda). Bu durum sizde sersemlik hissi, anormal yorgunluk ve darlığı yaratabilir.
  • Kalp atışlarınızın iyice düzensiz, kararsız hale gelmesi (bu durum kalp krizine yol açabilir, doğrudan hastaneye başvurmalısınız).
  • Torsades de pointesadı verilen bir tür kalp ritim bozukluğu
  • Baş ağrısı (özellikle sabahları daha şiddetli olan veya öksürme ve ıkınma sonrasında artan), bulantı, nöbetler, bayılma, görme sorunları veya zihin bulanıklığı. Bunlar beyinle ilgili bir bozukluğun (psödotümör serebri) belirtileri olabilir.
  • Nefes almada zorluk veya göğüste sıkışma hissi, geçmeyen inatçı öksürük, kilo kaybı ve ateş. Bu akciğerlerinizin iltihaplanmasına bağlı gelişebilir ve ölümcül olabilir.
  • Bazen ölümcül olabilen hastalıkla birlikte ortaya çıkan şiddetli solunum rahatsızlıkları(erişkinde akut solunum sıkıntısı sendromu)
  • Özellikle astımlı, ağır solunum yetmezliği olan hastalardabronşlarda daralmave/veya solunum durması.

Bilinmiyor:

  • Bir gözde görme kaybı veya bulanık ve renksiz görme. Gözlerinizde yanma veya hassasiyet, gözlerinizi hareket ettirdiğinizde ağrı ortaya çıkabilir. Bunlar optik nöropati veya nörit adı verilen bir hastalığın belirtileri olabilir.
  • Deride ilerleyici döküntü, soyulma, içi sıvı dolu kabarcıklar, ağız ve cinsel organlarda döküntü ile seyreden ve ilaç kullanımına bağlı gelişen ve ölümcül olabilen deri bozuklukları (Toksik epidermal nekroliz/Stevens-Johnson sendromu, Büllöz dermatit).
  • Kalp nakli ameliyatı sonrası, nakil yapılan kalbin düzgün bir şekilde çalışmayı durdurduğu, primer greft disfonksiyonu adı verilen hayatı tehdit edici komplikasyon (hastalıkla birlikte ortaya çıkan rahatsızlık) (Cordarone’u aşağıdaki durumlarda dikkatli kullanınız bölümüne bakınız).

Bunların hepsi ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdahale gerekebilir.

Diğer yan etkiler:

Yaygın:

  • Enjeksiyon yerinde ağrı, ödem, iltihaplanma renk değişiklikleri gibi lokal deri reaksiyonları
  • Kalphızında hafif azalma
  • Kan basıncında orta dereceli ve geçici düşüş
  • Kan basıncındaki düşüş sonucu sersemlik, denge kaybı, baygınlık
  • Mayasıl (egzema)

Çok seyrek:

  • Tedavininbaşlangıcında karaciğer enzimlerinin düzeyinde değişiklikler (laboratuvar testlerininsonucunda görebilirsiniz).
  • Keyifsizlik, sersemlik veya halsizlik, bulantı, iştahsızlık, sinirlilik. Bunlar, “uygunsuz ADH sendromu” denilen bir hastalığın belirtileri olabilir.
  • Baş ağrısı
  • Sıcak basması
  • Terleme
  • Bulantı

Bilinmiyor:

  • Kurdeşen
  • Sırt ağrısı
  • Beyaz kan hücrelerinin bir kısmı ya da tümünde azalma (nötropeni, agranülositoz)
  • Deri ve deri altı dokunun ödemi (anjiyonörotik ödem/Quincke ödemi)
  • İştah azalması
  • Aşırı huzursuzluk veya heyecan, kilo kaybı, terlemede artış, sıcağa tahammülsüzlük. Bunlar vücutta tiroid hormonunun gereğinden fazla üretilmesine bağlı olabilir (hipertiroidizm)
  • Bilinç bulanıklığı (konfüzyon), deliryum (huzursuzluk, taşkınlık, hezeyan gibi belirti gösteren ani geçici bilinç bozukluğu)
  • Olmayan şeyleri duyma ya da görme (halüsinasyon)
  • Ellerde titreme, istemsiz hareketler, kaslarda sertlik ve yürümede güçlük (Parkinsonizm)
  • Pankreas bezinin iltihabı (pankreatit/akut pankreatit)
  • Kanda beyaz kan hücrelerinden bir türünün artışı ve başka semptomlarla ile birlikte görülen ilaç reaksiyonu(Eozinofili ve sistematik semptomlu ilaç reaksiyonu)
  • Cinsel istek azalması (libido azalması) Bunlar Cordarone ‘un hafif yan etkileridir.

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.

Yan etkilerin raporlanması

Kullanma talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda, hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yan etkileri www.titck.gov.trsitesinde yer alan “İlaç Yan Etki Bildirimi” ikonunu tıklayarak ya da 0 800 314 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını arayarak Türkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM)’ne bildiriniz. Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmakta olduğunuz ilacın güvenliliği hakkında daha fazla bilgi edinilmesine katkı sağlamış olacaksınız.

Nasıl saklanmalı?

5. Cordarone’nin saklanması

Cordarone’u çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.

25 C altındaki oda sıcaklığındave ışıktan koruyarak saklayınız.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz.

Ruhsat sahibi: Sanofi Sağlık Ürünleri Ltd. Şti.

Esentepe Mah. Büyükdere Cad. 193 Apt. No: 193/11

Şişli-İstanbul

Tel: 0212 339 10 00

Faks: 0212 339 10 89

Üretim yeri: Sanofi İlaç San. ve Tic. A.Ş.

Büyükkarıştıran 39780, Lüleburgaz-Kırklareli

Bu kullanma talimatı–/–/—tarihinde onaylanmıştır.

Kullanma Talimatı

CORDARONE 150 MG 6 AMPUL Kullanma Talimatını görmek için tıklayın.

Fiyatı nedir?

CORDARONE 150 MG 6 AMPUL fiyatı: 36,56 TL’dir.

Muadil İlaçlar

AMIDOVIN 150 mg/3 ml IV 6 ampül

AMIDOVIN 150 mg/3 ml IV 6 ampül { Tum Ekip }

CORDALIN 150 mg 3 ml X 6 ampül

CORDARONE BT 200 mg 30 tablet {Sanofi}

MIYOCORD 200 mg 30 tablet

Etkin Maddeler

Amiodaron Hcl

Aritmi tedavisinde amiodaron kullanılır.
Amiodaron, anti-aritmik bir ilaçtır. Kalpteki anormal elektrik sinyallerini bloke ederek kalp atışını düzenler.
Amiodaronun sık görülen yan etkileri: Mide bulantısı, Kabızlık, Yavaş kalp hızı, Tat değişikliği, Egzama, Düşük tiroid hormonu seviyesi, Kusma

Uzman Tavsiyesi

Amiodaron için uzman tavsiyesi

  • Amiodaron görme bulanıklığına neden olabilir. Sizi nasıl etkilediğini bilene kadar araba kullanmaktan veya odaklanmayı gerektiren herhangi bir faaliyetten kaçının.
  • Cildinizi güneş ışığına karşı hassas hale getirir. Dışarı çıkarken güneş kremi kullanın ve koruyucu giysiler giyin.
  • Bu ilacı kullanırken doktorunuz düzenli kan testleri, göğüs röntgeni, EKG, göz testi, tiroid, karaciğer ve akciğer fonksiyon testleri yapabilir.
  • Nefes darlığı, inatçı öksürük, sarılık, huzursuzluk, kilo kaybı/alınması veya göz sorunları gelişirse doktorunuzu bilgilendirin.
  • Amiodaron birçok ilaçla etkileşime girebileceğinden, aldığınız diğer tüm ilaçlar hakkında doktorunuzu bilgilendirin.
  • Hamileyseniz, hamilelik planlıyorsanız veya emzirmeyi planlıyorsanız doktorunuzu bilgilendirin.

Soru ve Cevaplar

S. Amiodaron kan basıncını etkiler mi?

Genel olarak, oral bir Amiodaron tableti kan basıncını etkilemez. Ancak damardan (damardan) enjeksiyonla verildiğinde kan basıncında düşüş olabilir. Bunu önlemek için doktorunuz veya hemşireniz Amiodaron’u yavaşça verebilir. Bununla birlikte, infüzyona kan basıncını artıran ilaçlar (vazopresör ajanlar) da reçete edilebilir.

S. Amiodaron güvenli midir?

Amiodaron genellikle güvenlidir. Ancak doktorunuzun önerdiği doz ve sürede almalısınız. Geçici olan ve genellikle kendi kendine düzelen bazı yan etkilere neden olabilir. Doktorunuz size bunlarla başa çıkmanın yollarını söyleyecektir.

S. Amiodaron’un neden olduğu karaciğer toksisitesinin uyarı sinyalleri nelerdir?

Karaciğer toksisitesinin uyarı sinyalleri arasında cilt veya gözlerin sararması (sarılık), yorgunluk, mide bulantısı, kusma, koyu renkli idrar, soluk renkli dışkı, iştahsızlık, mide ağrısı veya yüksek sıcaklık bulunur. Bu semptomları yaşarsanız derhal doktorunuza başvurun.

S. Amiodaron ile ne tür görme sorunları oluşur?

Bulanık görüş yaşayabilir veya göz kamaştırıcı ışık (haleler) etrafında bir daire görebilirsiniz. Ayrıca gözlerinizi kuru veya ışığa duyarlı hale getirebilir. Hatta kalıcı körlüğe bile neden olabilir. Bu nedenle, Amiodaron kullanırken bu tür sorunlarla karşılaşırsanız doktorunuza danışın.

S. Amiodaron kalbe ne yapar?

Amiodaron, kalpte düzensiz kalp atışına (aritmi) neden olabilecek bazı elektrik sinyallerini bloke eder. Bu şekilde normal kalp ritmini geri kazanmaya yardımcı olur ve düzenli, sabit bir kalp atışı sağlar.

1 yorum var

  1. ilacrehberiniz dedi ki:

    Piyasada tedarik sıkıntısı yaşanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir